Nieuwe uitdaging: Inferno Schilthorn halve marathon

Update: lees hier het verslag na de wedstrijd

Nieuwe uitdaging

Na de Niesenlauf begin juni heb ik de volgende uitdaging op het programma: Inferno Schilthorn. Sinds maart eerder dit jaar sta ik voor deze wedstrijd ingeschreven. De halve marathon (21 kilometer) die ik volgende week zaterdag 23 augustus 2014 loop is onderdeel van een triathlon: 3 kilometer zwemmen, 100 kilometer fietsen met 2145 meter stijging, 30 kilometer mountainbiken met 1180 meter stijging en als laatste de berglauf.

De route

In Lauterbrunnen begint de wedstrijd om 10:15 uur op zaterdag 23 augustus 2014 bij Camping Jungfrau. De eerste 11 kilometer gaan nog redelijk rustig omhoog met 800 meter. Vanaf Mürren, een autovrij dorp waar je doorheen loopt, begint de wedstrijd eigenlijk pas echt. Je stijgt vanaf Mürren ruim 1300 meter over een afstand van 8 kilometer. Met name het laatste stuk naar de Schilthorn schijnt pittig te zijn. In totaal stijg je 2175 meter.

Voorbereiding

Sinds de Niesenlauf ben ik doorgegaan met de traptrainingen in Nederland. Wekelijks train ik 2-3 keer op de stairmaster. Daarnaast wandel ik veel omdat ik af en toe nog wel last heb van m’n peesplaat onder m’n rechtervoet. Hardlopen doe ik meestal 1x per week.

Deze week heb ik ’s ochtends vroeg in Zwitserland de trap van de Niesen nog een keer gedaan. Naast de training heb ik meteen een nieuwe recordtijd neergezet van 1 uur en 46 minuten terwijl ik begin juni nog 2 uur en 12 minuten deed over de langste trap ter wereld. Volgende week is het plan om nog een paar keer op hoogte te slapen in onder andere de Lohnerhütte en Berghotel Hahnenmoos en verder rustig aan te doen.


Lohnerhütte vanaf Adelboden

Ik ben heel benieuwd hoe het zal gaan. Het pad gaat niet over een trap maar over een bergweg dus ik zal vermoedelijk wat meer last gaan krijgen van m’n peesplaat maar dat zien we vanzelf. Het belangrijkste is dat ik ga genieten van de loop. Na de wedstrijd zal ik laten weten hoe het ging in een nieuw blog!Deel dit bericht

Wens me succes via Facebook:


Over dit projectDeel dit bericht