Niesenlauf, de klus is geklaard!

Het is gelukt! De Niesen met de langste trap ter wereld met 11.674 treden heb ik vanmorgen beklommen. Het ging niet helemaal zonder slag of stoot uiteraard, maar de belevenis is geweldig. Heb me al voorgenomen dat ik volgend jaar ook weer mee ga doen! Als er lezers enthousiast zijn geworden en ook mee willen doen in 2015, de inschrijving gaat over enkele weken open. Wees er snel bij!

Voorbereidingen in Zwitserland

In mijn vorige blog legde ik uit waarom ik aan de Niesenlauf mee heb gedaan en welke voorbereidingen ik had getroffen in Nederland. Deze week heb ik hier in de omgeving van de Niesen wat tochten gemaakt en 2x op hoogte geslapen. Zo ben ik op de Wätterlatte (2.004m), Lötschenpass (2.690m), Schwarenbach (2.060m) en de Niesen (2.362m) geweest. Op de Lötschenpass en de Niesen heb ik overnacht om rode bloedcellen te kweken. Daarnaast heb ik een fiets gehuurd in Thun en ben ik richting Interlaken gereden.


Hoe ging de Niesenlauf?

Gisteravond vroeg naar bed gegaan en gelukkig redelijk goed geslapen ondanks dat er “Stubete” was in het gasthof waar ik overnacht: Gasthof Engelberg. Vanmorgen ging om 5:15 uur de wekker. Alle spullen had ik gistermiddag al klaargelegd zodat ik niet meer teveel na hoefde te denken.

Aangekleed, ontbeten en met de auto naar het bahnstation van de Niesen gereden waar tussen 6 en 7 uur de startnummers opgehaald konden worden. Ik had afgesproken met Martin van Riesen, een Nederlander en ook een “Niesengek” waar ik eind vorig jaar mee in contact ben gekomen. Hij is dit weekend speciaal voor de Niesenlauf afgereisd om te zien of dat ook iets voor hem is. Hij bracht mijn tas met kleren, eten en drinken mee naar boven en legde mijn finish vast op beeld. Bedankt Martin!

Om 7.31 uur was het dan zover, ik mocht beginnen. De organisatie had mij op de 11e plek ingedeeld dus ik begon eigenlijk direct. Elke 20 seconden vertrokken er 3 deelnemers. Ik begon eigenlijk redelijk soepel. Echter, na ongeveer 15-20 minuten merkte ik dat ik toch wat te snel was gestart ondanks advies van Jolanda Linschooten wat ik goed in mijn oren had geknoopt. Ik moest dus wat gas terugnemen. Om 8:45 uur (1:14 uur na de start) kwam ik aan bij het tussenstation Schwandegg op 1.666m waar ik eerder, toen ik mijn record via het bergpad liep, na 1 uur aankwam.

Na 5 minuten even wat gedronken en gegeten te hebben ging de tocht verder naar de top van de Niesen, de Niesen Kulm. Ik begon mijn voeten, en met name mijn rechtervoet waar ik al eerder last van had, behoorlijk te voelen. Gelukkig kon ik de loop toch helemaal uitlopen maar helaas niet in de hoogste stand. Uiteindelijk ben ik na 2:12 uur op de top van de Niesen aangekomen. Bovenaan werd ik als enige Nederlander binnengehaald met applaus en felicitaties.

Nagenieten

Ik kijk terug op een mooie trappenloop. Het weer zat ook helemaal mee, geen sneeuw maar zon en een heldere lucht. Het is nu tijd om de voetjes wat rust te gunnen. :-)

Niesenlauf, tot volgend jaar!

Hierbij wil ik iedereen bedanken voor de support via vele berichtjes, appjes, smsjes, mailtjes etc.Deel dit bericht

Feliciteer me via Facebook:


Over dit projectDeel dit bericht